Mitä ajattelemme Kalifornian lakeja kiertävästä moottoripyöräjengistä, jonka jäsenet halaavat ja kertovat rakastavansa toisiaan lähes aina tavatessaan? Yhteenkuuluvuuden ja yhteisöllisyyden tunne ovat todellakin tavoittelemisen arvoista. Vai mitä?

Onko siis niin, että me miehet tarvitsemme hellyyden vastapainoksi, myös jotain aivan muuta? ”Anarkian poikien” kohdalla se on asekauppaa ja prostituutiota, mutta mitä se voisi olla Suomen lakien rajoissa liikuttaessa? Varmaankin aivan tavanomainen, välillä jopa kilpailullinen, harrastustoiminta ajaa samaa asiaa useimpien kohdalla.

Kaipaamme aika ajoin jännitystä ja adrenaliinin kohotusta, jotta tasapaino säilyisi. Itsensä voi ylittää monella tavalla, jos yrittää. Millaista jännitystä sinä kaipaat? Millä tavoin ilmaiset läheisyyttä? Milloin ylitit itsesi?

Tietoisuus itselle tyypillisestä tavasta kokea asioita ja sen tarkastelu lähemmin, antaa meille kaikille mahdollisuuden luoda itseämme ja kokemusmaailmaamme uudelleen ja uudelleen. Hallittu ja harkittu muutos sekä vaihtelu arjessa ovat tehokkaita toivon ja mielenkiinnon ylläpitäjiä elämässämme. Aika usein huomaamme, että elämässämme asiat tuntuvat jämähtäneen paikoilleen. Jatkamme elämää ilman päämäärää, jolloin negatiiviset tunteet sekä itsestämme että muista nousevat pintaan. Läheisyys, ystävällisyys ja elämän kunnioittaminen ovat arvoja ja valintoja, joiden avulla tuskaa ja toivottomuutta voi hallita. Tuskan voi piilottaa ja sitä voi hautoa mielessään vuosia.

Ystävällisyyttä sen sijaan on vaikeampi peittää, mikäli se koskettaa meitä arvomaailmassamme. Yhtä aikaa nämä tunteet voivat toki ilmetä myös. Mihinkään kuulumattomuus tai toivottomuus elämään saa meidät välillä toimimaan tuhoavasti. Liian usein tämä tuhoava voima kohdistuu meihin itseemme ja näinä päivinä yhä enemmän myös viattomiin ohikulkijoihin. Ei ole siis aivan sama otammeko asiaan kantaa vai emme!

Aviomieskoulu on yksi mahdollisuus kuulua johonkin tai kokeilla jotain uutta. Se tarjoaa toivoa ja kannustaa eteenpäin! Omia ajatuksia, tunteita ja toimintaa tutkailemalla oikeassa seurassa elämänmuutos tai tarvittava sykäys eteenpäin voi tapahtua. Aviomieskoulu on arvovalinta ja logoa voi ”tunnustaa”, vaikkei ohjelmaan osallistuisikaan. Nuoret miehet hyötyvät kannustavista esimerkeistä ja mies-keskustelusta yhteiskunnassamme. Aviomieskumminakin voi tehdä ihmeitä. Aviomiehekästä kesää kaikille!