Liekö monenkaan vanhemman mieleen juolahtanut omaa taaperoa katsellessa, että oma lapsi voisi jonain päivänä nousta sellaisen hahmon asemaan, kuin Lauri Markkanen on tainnut kirjaimellisesti kohota. Katselin tuossa joku aika sitten Laurin elämästä tehdyn dokumentin ja täytyy nostaa hattua tavalle, jolla Laurin vanhemmat ovat poikansa nähneet. He ovat kasvattaneet upean urheilijanuorukaisen, mutta ennen kaikkea tasapainoisen, rohkean ja itseensä uskovan ihmisen. Hän vaikuttaa todella kohteliaalta ja nöyrältä sekä hyvän itsetunnon omaavalta nuorelta mieheltä. Lauri on esimerkki ja idoli niin lapsille kuin aikuisillekin kautta maailman.

Lauri on ollut median kohteena koripallotaitojensa vuoksi, mutta haluan myös tuoda esiin sen taustatyön, jota vanhemmuudeksi kutsutaan ja jonka merkitystä ei voine kenenkään kohdalla ohittaa. Toivoisin kaikkien vanhempien katsovan lastaan lempeästi, mutta kuitenkin sopivan vaativasti ja kertovan hänelle millä tavalla juuri hän on erityinen, taitava, upea, hieno ja rakas. Toivoisin Laurin kaltaisten esimerkkien kertovan meille kaikille siitä, miten lasten unelmista voi tulla totta, jos me aikuiset osaamme ne nähdä, kannustaa, opettaa, ohjata ja taas kannustaa. Ennen kaikkea se vaatii myös kykyä uskoa itseen vanhempana ja ihmisenä, isänä tai äitinä. Jokainen kasvatustilanne, yhteinen hetki tai kokemus on tärkeä ja se on vielä tärkeämpi, jos huomaamme sen. Laurin vanhemmat huomasivat pojassaan jotain ja puhalsivat siihen lisää voimaa vuosi vuodelta. Helppoa se tuskin on aina ollut, mutta he tekivät sen.

Siis seuraavan kerran kun lapsemme tulevat kertomaan meille ”isi isi.. kato mitä mä osaan tai äiti äiti… kato mitä mä oon tehny” kuunnellaan, katsotaan ja kannustetaan heitä. Ollaan kiinnostuneita mitä lapsemme tuottavat ja yritetään kuvitella mitä he mahtavat ajatella tai tuntea juuri sillä innostuksen hetkellä. Innostuksen jakaminen ja näkeminen todellakin luovat toivoa.

Kiitokset Laurin vanhemmille! Onnea ja menestystä Laurille! Olette innoittajia monella tavalla!